Dyslexie & Dyscalculie Screening en Rapportage – 2016

Dyslexie en Dyscalculie worden meestal op de basisschool in een vroeg stadium onderkend. Afhankelijk van de zorgstructuur op de school, de alertheid van de leerkracht en de mate waarin een leerling de handicap kan compenseren krijgen de leerlingen wel of geen verklaring.

De Delta-Plus Dyslexie & Dyscalculie Screening en Rapportage wordt met de digitale screeningstesten van Muiswerk Educatief gedaan voor leerlingen vanaf groep 7. In het voortgezet onderwijs verzorgen wij ook screening op dyslexie en dyscalculie, meestal gebeurt dit tegelijk met de taal- en rekentesten. Wilt u andere testen inzetten, dan kunnen wij daar ook bij assisteren.

De testresultaten van alle leerlingen onderzoeken wij op aanwijzingen van leerproblemen, zoals Dyslexie of Dyscalculie. Van die leerlingen, waarvan wij vermoeden dat er mogelijk sprake is van een leerprobleem, maken wij een uitgebreide rapportage voor het zorgteam of de dyslexie coach.  Elk dossier bestaat uit een overzicht van de testresultaten, aanbevelingen voor vervolgstappen en de detail resultaten per test. Nadat de vervolgstappen zijn uitgevoerd, kan het complete dossier door een gekwalificeerde GZ-psycholoog of orthopedagoog beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor een officiële Dyslexie of Dyscalculie Verklaring. Het screeningsonderzoek kan ook met andere testgegevens worden uitgevoerd. Door de digitale verwerking besparen wij u veel tijd.

Klik hier voor INFORMATIE of OFFERTE aanvraag

Graag ontvangen wij uw ingevulde formulier of een telefoontje om tot samenwerking te komen. Zie de gegevens onderaan deze pagina voor de alternatieven.

Facebooktwitterlinkedin