Leeruitdagingen

Dyslexie Screening

Wist u dat Muiswerk Educatief ook genormeerde en gevalideerde Dyslexie Screening producten heeft? Samen met de taaltesten levert dat een schat aan informatie.

Delta-Plus heeft de tools om die data te analyseren en tot bruikbare documenten te vormen. Geen individuele testen, maar een geheel leerjaar in een keer screenen.

Met de documenten en aanbevelingen kan binnen 2 weken met het juiste traject begonnen worden.

Dyslexie Analyse

De testresultaten van alle leerlingen onderzoeken wij op aanwijzingen van leerproblemen, zoals Dyslexie of Dyscalculie. Van die leerlingen, waarvan wij vermoeden dat er mogelijk sprake is van een leerprobleem, maken wij een uitgebreide rapportage voor het zorgteam en/of de dyslexie coach.  Elk dossier bestaat uit een overzicht van de testresultaten, aanbevelingen voor vervolgstappen en de detail resultaten per test.

Nadat de vervolgstappen zijn uitgevoerd, kan het complete dossier door een gekwalificeerde GZ-psycholoog of orthopedagoog beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor een officiële Dyslexie of Dyscalculie Verklaring.

Wij hebben uitstekende ervaringen met de producten van Muiswerk Educatief. Uiteraard kunt u voor het screeningsonderzoek ook andere producten gebruiken. Door de digitale verwerking besparen wij u veel tijd.


Begaafdheid

In een klas is het niet altijd even gemakkelijk om pedagogisch juist om te gaan met die leerling die alles weet. Soms weet een begaafde leerling zelfs meer – op een bepaald terrein – dan de docent. Hoe neem je zo’n leerling mee zonder iemand te kort te doen?

Welke zorg hebben begaafde leerlingen nodig om hun talenten te ontwikkelen en niet te verzanden in ‘laat maar’. Welke zorg hebben begaafde leerlingen nodig die het excelleren al hebben opgegeven? Welke zorgstructuur heeft de school nodig om hen te faciliteren?

Delta-Plus adviseert en begeleidt scholen die hun begaafde leerlingen kansen willen bieden om te excelleren.

Wilt u met ons het gesprek aangaan: bel of mail:
Contact

Facebooktwitterlinkedin